11/27/2014

Louvre Müzesi, Park ve Bahçeler

Paris'e gelen turistlerin büyük kısmının en çok fotoğraf çektirdiği yerlerden birisi de  Louvre Müzesi Meydanı ve cam piramittir. Fotoğraf çekmenin yanında hazır gelmişken müzeyi de gezmek istiyorum derseniz en az bir gün ayırmanız gerektiği bilgisi de her yerde zaten yazmaktadır. Meydanın her köşesini ellerinde Eiffel Kulesi'nin çin malı heykelciklerini satmaya çalışan Afrikalı seyyar satıcılardan kurtulmak Karaköy meydanın da ki taklit parfüm satan vatandaşlarımızdan kurtulmak ile aynı zorluk seviyesindedir. Bu konuda geliştirdiğim yöntemi değerli okuyucularımla paylaşmaktan gurur duyuyorum. Size soru soran satıcılara Türkçe cevap verin hiç bir şey diyemiyorlar.
Internet üzerinde yapacağınız iki saniyelik bir arama ile ulşacağınız milyonlarca fotoğrafın bir kaç benzerini de aşağı da paylaşıyorum. Bu fotoğrafların tek farkı benim tarafımdan çekilmiş olmasıdır.( Tabi ilk fotoğraf hariç)




Louvre Müzesi'ni arkanıza alıp Sein Nehri sol tarafta kalacak şekilde direk yürürseniz aşağıda ki fotoğraflarda da göreceğiniz nefis bir park olan  Jardin Des Tuileries'e ulaşıyorsunuz. Havuzların kenarında ki şezlonglara oturup saatlerce hayallere dalabilirsiniz. Lakin eğer tuvalet ihtiyacınız olursa ağaçların kenarını denemek gibi bir şansınız yok 70 Cent'e bu ihtiyacınızı parkın çıkışında sol tarafta bulunan hediyelik eşya satan büfe tarzı yerden karşılayabilirsiniz. Önünden ciddi kuyruklar oluşuyor. Tahminim Louvre Müzesi'nden sonra en fazla ciro yapan işletme orasıdır.