5/29/2008

Günün Sözü

İnsanların birbirini tanıması için en iyi zaman, ayrılmalarına en yakın zamandır.

Dostoyevski

5/28/2008

Avrupa Şampiyonası Öncesi Türk Milli Futbol Takımımız

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası daha başlamadan milli takım o kadar çok eleştirildi ki maçlar oynandıktan sonra insanlar ne konuşacak merak ediyorum.

Öncelikle Fatih Terim'in seçtiği kadro çok eleştirildi.Bugün itibariyle kadrodan çıkarılanlar tartışılmaya başlandı.

Türk milleti olarak her konuda engin deneyime sahip olan bizler bu futbol konusunu o kadar çok iyi biliyoruz ki hatta tüm liglerde oynayan futbolcuları çok iyi tanıyoruz, antrenmanlarda hep beraberiz bundan dolayıda kendimizde milli takım kadrosunu kurma hakkını görüyoruz.

Sonuçta sokakta her şey konuşuluyor ama gazeteci ve spor yazarları, toplumu yönlendirebilen bu insanlar tamamen yazıları okunsun ve gazeteleri daha çok satsın,televizyondaki programları daha çok izlensin diye sınırsız, fütursuz, kimi zaman dayanaksız iddalar ile kendilerine çıkar sağlama peşindeler.

Sonuçta bu milli takımı seçmek ile görevlendirilen kişi işini yapmıştır.Bundan sonra konuşulacaklar tamamen boş laf olarak gökyüzüne karışacaktır.Fatih Terim'in bu yazılıp çizilenleri çokta dikkate alıp umursadığınıda zannetmiyorum.

Bundan sonra yapılacak olan takımımızı desteklemektir.Onlara güvenmektir.

Benimde kişisel görüşüm sadece dışardan bir göz olarak seçilmiş bu milli takıma alternatif daha iyi isimler olduğu görüşüdür.

Fatih Terim daha iyi tanıdıklarına bu kadro da yer vermiştir.Tranzonspor'dan Tolga Zengin ve Ankaraspor'dan Emre Aşık dışındaki futbolcular üç büyük klubün futbolcuları ve lejyonerlerimizin seçilmesi,bu sene ligin flaş takımı olan Sivasspor ve istikrarlı çıkışını Türkiye Kupası'nı alarak perçinleyen Kayserispor'dan herhangi bir futbolcu kadroya girememesi bu tespitimin kanıtıdır.

Beni bu turnuva ile karamsarlığa iten husus bu sene Türkiye Lig'lerinde her ne kadar heyecan yaşansa da futbolun kalitesi Avrupa standartlarını yakalayamamasıdır.Bu teşhisi koymak içinde bu sene oynnan yurtiçi ve yurtdışındaki maçları seyretmenin yeterli olacağı görüşündeyim.

Basında yazılanlar ve çevremde konuştuğum birçok kişi turnuvadan hüsranla döneceği beklentisinde.Gelişmeler ve takımın hazırlık maçlarındaki oynadığı futbolda bu tezi güçlendiriyor gibi gözükmektedir.

Dileğim beklenen hüsranın zafere dönüşmesi ve Milli Takımımızın bizleri sokağa dökerek zafer şarkıları söyletmesidir.

5/14/2008

2007-2008 Süper Lig Şampiyonu Galatasaray

1973 senesinde doğduğumda Galatasaray yine şampiyon olmuştu.Ne kadar güzel bir tesadüf ki benim çocuklarımında doğacağı bu sene aslan yine şampiyon.

Sadece olayın bu tarafı başlı başına benim için unutulmaz şampiyonluklardan bir tanesi olmasına yetiyor zaten.

Diğer noktadan bakıldığında ise her Galatasaraylı için Fenerbahçe'yi yenerek kazanılan bu şampiyonluk oldukça değerli.

Fenerbahçe medyası ve bir grup insan ise şampiyonluğu bir takım güçlerinde yardımıyla Fenerbahçe'nin hediye ettiğini dile getirerek kaybetmişliklerine kılıf arama çabasındalar.Ama gerçek apaçık ortada Galatasaray şampiyonluk yarışındaki her iki rakibinide yenerek bu ünvanı aldı.

Tarihin tekrarlayacağını zannedenler ise öncelikle kendi takımlarının inançsızlığına dikkatlerini verselerdi en azından bu derece sessiz kalmazlardı.

Futbolun kuralıdır.Sevinme hakkı ve söz önceliği kazanan ve şampiyon olanındır.

Galatasaray bileğinin hakkıyla,inançla ve takım ruhu ile 17. şampiyonluğunu kazanmıştır.

Tüm Galatasaray'ı sevenlere hayırlı olsun.

5/05/2008

04.Mayıs.2008 Sivasspor-Galatasaray Maçı

Eğer ortada inanç varsa, inancı başarıya dönüştürecek yüreklere de ihtiyaç vardır; ki onlar sahadaydı...

Eğer ortada yürek varsa, yüreği hedefe yöneltecek lidere ihtiyaç vardır; ki o protokoldeydi...

Eğer ortada lider varsa, onu tetikleyecek cengaverlere ihtiyaç vardır; ki onlar tribündeydi...

Eğer ki ortada hâlâ ihtiyaç duyulan bir şeyler varsa, onlar da sağ elin kalbin üzerine götürüldüğü yerde mevcuttur. Tarih yazarları, bir hatıra kadar yakındadır, onların adı da kimi zaman Metin Oktay'dı, kimi zamansa Ali Sami Yen...

Not: Maç sonrası Galatasaray'ı alkışlayan gerçek yiğidolara selamlar... Birilerinin öğreneceği daha çok şey var.Büyüklük isim ile olmuyor...