6/11/2015

Koalisyon Üzerine Vatandaş Olarak Düşüncelerim

Sokakta ki vatandaş olarak kişisel görüşüm Akepe'nin taraf olduğu hic bir hükümeti içime sindiremiyorum. 12 sene yetmedi mi ülkenin durumun analiz edebilmek adına ?
Bana yaptıkları hizmetler ile övünmeleri de anlamlı gelmiyor. Çünkü sosyal bir devletin görevi zaten yollar, hastaneler, okullar, havaalanları yapmaktır. Ne için bu işin başına geçtiler ki ?
Akepe'nin milletten eski desteği alamadıklarını kabullenmesi gerekiyor artık.
Muhalefet tarafı partilerinin de Akepe ile koalisyon yapması tükürdüğünü yalamaktır gözümde.
İstikrar bahanesiyle zoraki koalisyonları, milletvekilliği şansını yakalamış siyasetçilerin sahip olacakları cazip fırsatları kaçırmamak için kabulleneceklerini ( bazı istisna kişilerin dışında) düşünüyorum.
Eğer yanlış isem tüm vekillerimizden özür dilerim.
Sanki Akepe'nin doğal lideri, meclis başkanlığı için hangi parti milletvekiliyle anlaşacaksa koalisyon ortakları da bu birliktelik doğrultusunda olacak gibi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de kerhen de olsa ortak aday çıkarabilen CHP ile MHP ve HDP'nin de desteğiyle koalisyon kurması gönlümden geçendir. Fakat 1999 yılında dengeleri değiştiren Devlet Bahçeli yine çözüm sürecini gündemden kaldırmak gibi kırmızı çizgileriyle bu koalisyonu bence baltalamaktadır.
Finalde görünen köy, öncelikle CHP-AKP koalisyonu, olmadığı takdir de MHP-AKP koalisyonu gibi görünmektedir. Bu durumlardan biri gerçekleşirse bundan sonra ki seçimde oyum bağımsız milletvekili adaylarına olacaktır.
Kim bilir belki ben aday olurum.
Sandiktan en az bir oy çikar herhalde...