12/23/2012

Şirince Köyü






Aralık ayında bir haftasonu İzmirdeydik. İzmir de birlikte olduğumuz arkadaşlarımız bizi Şirince Köyü'ne götürdüler. Bu köyün dünya çapında  meşhur bir yer olduğunu da gidince anlamış olduk. Köylüler heyecanla 21.12.2012 tarihini bekliyorlardı. Sözde köyde 21.12.2012  tarihinde ki bütün odalar dolmuştu. Ellibin kişinin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları derd,ne düşmüşlerdi. Sonuçta 21.12.2012 de Şirince Köyü'nde ağırlıklı olarak televizyoncular, gazeteciler, bir grup turist, meraklılar ve köylüler vardı. Kötü mü oldu ? Olmadı tabi ki, köy hem ülke de hem de dünya çapında tanınmış oldu. Esnafın işleri bir şekilde arttı. Köy ekonomisi canlandı. Bu tarihten sonra Selçuk civarına yolu düşecekler 15 dakika ilerde ki Şirince Köyü'nü muhtemelen ziyaret edecekler. Meyvalı şaraplardan tadıp bir iki şişe alacaklar. Nefis köy kahvaltısı verilen mekanlara uğrayacaklardır. Bu durum ile çok alakalı olmasa da aklıma Andy Warhol 'un '' Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacaktır '' sözü geliyor. Sıra kimde acaba ?  

















12/21/2012

Ezeli Rekabet Ebedi Dostluk

  


Ezeli rekabet ebedi dostluk. Bu cümle ile ilintili sayfalarca yazılar yazılmış olup daha da yazılacağı
aşikardır. Son dönemler de bu sayfalara sık sık yazı yazamamakla beraber uzun uzun yazmanın da okunabilirliğe faydası olmadığı kanısıyla, bu ezeli rekabet ebedi dostluk klişesine Fenerbahçe Spor Klubü başkanının en son yaptığı açıklama kapsamında bir kaç satır söz söylemek isterim.
Sayın başkan her Galatasaray mağlubiyeti sonrası gündemi değiştirmek adına çok güzel hareketler yapıyor. Bu herkesin malumu olduğu bir durum ama tek tip düşünce sahibi Fenerbahçeliler ile konuşursanız böyle bir durum ile alakası yoktur şeklinde dönüş alırsınız. Sayın başkan bu tarzda açıklamalarına devam ettiği sürece ( ki devam da edecek) Fenerbahçe ve diğerleri olarak futbol dünyasında ki bu kutuplaşma da devam edecektir. Fenerbahçe Klubü Başkanı değişmedikçe ki yerine aynı zihniyette biri gelirse değişikliğin bir anlamı olmayacak Fenerbahçe'ye diğer takım taraftarları tarafından duyulan antipati azalmayacaktır. Herşeye rağmen ben bu işin ebedi dostluk tarafındayım en basiti Avrupa platformunda. Ciddi düşüşte olan Türk futbolu, iki büyük takımın sayesinde bu sezon Avrupa da ayakta kalmaya gayret göstermektedir.  Ezeli rekabete gelince de; iki klüp var oldukça tatlı olsun acı olsun bu takılmalar devam edecektir yukarıdaki fotoğrafı da sevgili Fenerbahçeli arkadaşlarıma ithaf ediyorum.