10/16/2012

Barcelona Sahilleri



 originally uploaded by kayihan_badalioglu.
Ankara da doğup büyüdüğümü duyanlar deniz olmayan bir şehir de nasıl yaşayabildiğimi sormuşlardır. Oysa ki İstanbul da denizin varlığı sadece görüntüden ibaretken Barcelona tam bir deniz kıyısı şehri. Son yıllar da İstanbul da da belediyelerin katkısıyla plajlar tekrar hayata geçirilse de acaba kaçımız bu plajlara gidip yüzdük ? On günlük gezimin dört gününü ayırdığım Barcelona da iki öğlenimi denize ayırdım ve nefisti. Doğal plajın olduğu bölüm şehrin içinde ve tamamen ücretsiz. Yeteri kadar duş ve tuvalette mevcut. İnsanlar sereserpe Deniz'in keyfini çıkartıyor.

10/10/2012

Rüzgar ve Egemen'nin Doğum Günü




originally uploaded by kayihan_badalioglu.
Minik oğullarım dört yaşlarını bitirdi. Daha önce de defalarca yazdığım gibi onların doğumu ile birlikte hayatım yepyeni ve nefis bir boyuta geçti. Çocuklarım büyüdükçe bu keyifte büyüyor. Tabi ki ben de onlarla büyüyorum. Nice yaşlara canım oğullarım....



Barcelona - 11.Eylül.2012




originally uploaded by kayihan_badalioglu.

Portwell

Barcelona -11.Eylül.2012




Diğer turistik gezilerde de olduğu gibi bir şehri baştan başa gezmek için en ideal yol üstü açık tur otobüslerini kullanmak. Bende Paris, Barcelona ve Roma da tur otobüslerini tercih ettim. Bu fotoğrafta diğer fotoğraflarımın çoğu gibi otobüsten çekilmiş bir kare. Bu yol Barcelona da Olimpiyat Köyü'ne giden yol. Olimpiyatlar Barcelona da 1992 yılında yapılmış olmasına rağmen halen turistik bir öğe. Şehre gelen turistlere olimpiyatların yapıldığı mekanlar gezdiriliyor. Turizme katkı sağlanıyor.

Barcelona



originally uploaded by kayihan_badalioglu.

Barcelona da Katalanların ulusal gününe tesadüf ettim. Bir turist için çok uygun bir gün değildi çünkü o gün bütün mağazalar kapalıydı. Sadece Portwell de ki alışveriş merkezi açıktı. Halk öğlene doğru kent merkezinde toplandı ve birkaç saat içinde sanki Barcelona da ki herkes caddelere dolmuştu. Benim için çok değişik bir gün oldu.