4/28/2008

27 Nisan Galatasaray-Fenerbahçe Maçı

Şampiyonluk düğümünün çözülmesine üç kala bu maçla ilgili en çok etkilendiğim olay gerçek Fenerbahçe taraftarının Galatasaray'ı tebrik etmesidir.

Galatasaray sonuna kadar hak ederek derbiyi kazanmıştır.

Kadrosunun büyük çoğunluğu yabancılardan oluşan Fenerbahçe, maçı ve ligi fazla önemsemeyen yabancı futbolcularındaki isteksizlik yüzünden maçı kaybetmiştir.Tabi ki Galatasaray'ın üst düzey mücadelesine kimse söz söyleyemez.

Galatasaray bir takımdır Fenerbahçe ise bireysel becerilerin öne çıktığı futbolcu grubudur. Şu anda önemli olan takımın rehavete kapılmadan haftaya Sivas maçını da aynı ciddiyet ve inançla oynayarak son maça Ali Sami Yen'de şampiyonluk turuna çıkmalarıdır.

Galibiyet dün akşam belkide gereğinden fazla kutlanmıştır bundan sonra tek yol Sivas.

4/24/2008

27 Nisan Galatasaray-Fenerbahçe Maçı Öncesi Yorumlarım

Uzun bir aradan sonra şampiyonu büyük ölçüde belirleyecek maç öncesi bir iki satır karalamak zamanı geldi.Aslında karalamak deyimini kullanmak için yanlış bir platformda olsamda askerlikte yazdığım mektuplar dışında yaklaşık on seneden fazla bir süredir çokta fazla kağıt kalem ile işim olmamış sanırım.Sanal ortamlar çıktı yazı yazmak fiili bitti aslında hatta artık insanlar doğru düzgün yazı yazmadığı için yazı yazmayı unuttuk desem abartmış mı olurum?

Gelelim bu pazar Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanacak yılın en önemli maçına. Geçtiğimiz pazar gününden beri herkes kendi çevresinde olsun medya da olsun onlarca defa yorum yaptı. Madem bir blog sitem var bu durumda iki satırda ben yazmalıyım.

Fenerbahçe avantajlı olarak gözükmekte fakat kupa maçında da medyanın büyük kısmı Fenerbahçe'yi favori gösteriyordu.Sonuç ortadadır.Galatasaray'ın başında hoca olmaması gözüken en büyük dezavantajdır.Maçın kritik anlarda müdahale edebilmek zaten bir hocanın takıma katabileceği en büyük avantajlardan biridir.Bu durumda Zico'lu Fenerbahçe bir adım öndedir.

Sezon başından beri israrla iki forvet oynatan Kalli'den sonra Galatasaray'ın teknik ekibi en son İst.B.şehir Belediyespor ile yaptıkları maçta tek forvet denemeyi akıl etmiş ve sonuç alınmıştır.Medyada yazılanlara bakacak olursak Fenerbahçe maçında da aynı taktik denenecektir.Umarım başarılı olur.

Ne olursa olsun her daim Galatasaraylı futbolcular üzerinde Fenerbahçe maçı stres yaratmıştır.Futbolcuların bu stresi Türkiye Kupası maçlarında daha az yaşamak sonucunda başarılı olduklarını düşünüyorum.Fakat bu seferki maç berabere bile bitse şampiyonluğa çok büyük etkisi olacaktır bu yüzden stresi aza indirme çabası çok zor gibi gözükmektedir.

Her zaman olduğu gibi medya maç öncesi yazıp çizecek konular peşindedir kaptanımız Hakan Şükür'de gayet başarı ile medyanın beklentilerini karşılamış ve hiç gereği olmayan açıklamalar yapmıştır.Bununla beraber Sayın Başkanımız BKJ Başkanı ile yine maç öncesi bir yemek yiyerek torba olmayan ağızların bir hayli konuşmalarına meydan vermiştir.

Ligin ilk yarısındaki maçta olduğu gibi erken bir gol yemediğimiz takdirde seyircinin desteğiyle bu maçı alabileceğimizi düşünüyorum.Eğer maç golsüz devam ederse son yirmi dakika Galatasaray büyük stres yaşar.Son dört beş maçtır gol atmakta zorlanmasından dolayı forvette yapacakları baskı sonucu yapacakları hatalar neticesinde Fenerbahçe'ye çok basit gol fırsatları da verebiliriz.

Ligin bitimine üç maç kala yıllardan beri üç takım ile şampiyonluk mücadelesi vermenin keyfini yaşamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Galatasaray'a bol şans...